Geschiedenis

Sinds jaar en dag een begrip in Eindhoven

Banketbakkerij Michiels bestaat al sinds  1969 in het Winkelcentrum Woensel.
Jose en Louis Michiels runden 25 jaar hun winkel waarvan de bakkerij  onder het pand gevestigd was. Louis is een jongere broer van Wim Michiels. Wim Michiels begon de eerste winkel op de Woenselse Markt in 1953. In 1986 werd de winkel op de Woenselse markt overgenomen door Marcel Michiels, het derde kind van Wim en Bep Michiels.

Marcel Michiels trouwde in 1983 met Carola van Haren. Samen kregen ze in 1988 een dochter genaamd Daphne en in 1989 een zoon genaamd Roy. Beide kinderen werken in hun vrije tijd in het familiebedrijf.

In 1996 hebben Marcel en Carola de winkel in het Winkelcentrum Woensel overgenomen.
De bakkerij werd uit de kelder gesloopt en opnieuw ingericht en dient als werkplek voor het vervaardigen van paaseieren en corsages voor de bonbondozen.Tijdens de feestdagen een mooie plek om de honderden bestellingen op nummer voor de klant klaar te leggen.In 2006 heeft een grote verbouwing plaatsgevonden in de winkel, totaal gemoderniseerd en aangepast voor de wensen van de moderne tijd. De klant kan zijn auto achter de zaak parkeren en heeft toegang tot de winkel via automatische deuren.
De winkel biedt een grote sortering groot brood, klein brood en banket en bonbons.
Dagelijks worden alle producten aangevoerd vanuit de Woenselse Markt waar de banketbakkers hun werkzaamheden verrichten.

Bij Banketbakkerij Michiels wordt alles in eigen bakkerij bereid.


De specialiteit is de enorme keuze aan dagelijks vers gebak.
Roombotercake op traditionele  manier vervaardigd, elke dag verse vlaai, ouderwetse koekjes zijn hier nog te vinden.
Slagroomtaart, Nougatineijstaarten, Bavaroisetaarten, Weense kersen taart, Scharzwalderkischtaarten, Chipolatataarten en pudding, Sacher en mokkataarten teveel om op te noemen.

Bruidstaarten, Themataarten, Fototaarten zijn sinds 2000 een hot item.

Een doos bonbons met een handgemaakte corsage is een mooi cadeau om te geven.

Met pasen is het traditionele paasei bij banketbakkerij Michiels te vinden.
Daar gaan weken aan voorbereiding aan vooraf! In prachtige kleuren staan ze medio maart weer in de winkel.

         

Met Oud & nieuw bakt Banketbakkerij Michiels altijd de lekkerste oliebollen, heerlijk gevuld met appeltjes en rozijnen of naturel.

Een team winkeldames staat elke dag voor U klaar van 8.00 tot 18.00 uur en zaterdags tot 17.00u
Zij kunnen U advies geven bij Uw keuze aan gebak maar ook bij eventuele allergieën
een helpende hand bieden.

Zo kunnen wij Glutenarme , suikerarme, Lactosevrije producten leveren.
Klanten die geen gist of ei kunnen verdragen zijn ook met onze kennis van producten gebaat.

Banketbakkerij Michiels al 60 jaar een speciaalzaak waar kwaliteit voorop staat.
De vriendelijkheid die U dagelijks van ons krijgt is gratis. De service van banketbakkerij Michiels gaat ver , we brengen dagelijks met onze bestelwagens Uw bestelling naar Uw bedrijf of bij U thuis.

Leerbedrijf

Banketbakkerij Michiels biedt voor vele leerlingen op diverse niveaus een leerplek. De inkoop beperkt zich tot grondstoffen, zodat elk product in eigen bakkerij vervaardigd wordt. Dit zorgt voor een eigen smaak en uitstraling en de banketbakkers in spé leren nog hoe een product vervaardigd wordt.

HACCP

Banketbakkerij Michiels werkt aan het hygiëne keurmerk. De bakkerij is door de jaren heen gemoderniseerd aan materialen, machine interieur, diepvriezers en koelingen. De winkels zijn voorzien van een prachtig interieur om de producten ten toon te stellen. Het nieuwe kassa systeem gaat er in de toekomst voor zorgen dat de interne administratie beperkt wordt en er een moderne makkelijke werkwijze ontstaat voor de dagelijkse terugkerende bestel en baklijsten.


Kortom een prettige werksfeer voor het personeel en een professionele aanpak voor de klant!

Een bedrijf om als eigenaar, als personeelslid, maar ook zeker als de Eindhovenaar als klant heel trots op te zijn, nog jaren lang.

 

Dank U wel voor uw belangstelling en graag tot ziens in onze winkels.

 

Marcel & Carola Michiels